Amstel III krijgt eerste certificaat KVO-uitgaansgebied

Op 14 oktober 2021 ontving de werkgroep Veiligheid van Bullewijk/Amstel III als eerste het certificaat KVO-uitgaansgebied en de eerste veiligheidsster van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Stadsdeelbestuurder Dirk de Jager nam het certificaat en de veiligheidsster namens Amstel III in ontvangst uit handen van Maarten Duijn, adviseur Lokale Veiligheid bij het CCV die het team begeleidt.

Dirk de Jager: “Ik ben heel blij dat wij in Zuidoost het eerste KVO-U certificaat met bijbehorende CCV-ster mogen ontvangen. Amstel III is volop in ontwikkeling en belooft een mooi gebied te worden waar bewoners zich veilig kunnen voelen en organisaties veilig ondernemen. Voor de ondernemers is deze ster daarom erg belangrijk omdat het een bevestiging is van deze toewijding. Dat het een unieke ster is, maakt ons als Zuidoost natuurlijk trots”. Certificaat en ster bevestigen de kwaliteit van de aanpak en de samenwerking.

Amstel III verandert de komende jaren van kantorenwijk naar een levendige stadswijk met meer woningen, toerisme en uitgaansgelegenheden. Het stadsdeel, politie, brandweer, hotels en uitgaansgelegenheden zijn structureel met elkaar gaan samenwerken om de uitdagingen op gebied van veiligheid aan te pakken. Het CCV heeft deze samenwerking als pilot ondersteund. Die samenwerking is nu beloond met het certificaat KVO-uitgaansgebied

“Na een periode van hard werken staat er nu als basis een goed werkend KVO-U team in Amstel III, dat de komende tijd verder wordt uitgebreid. Er werd door het team gezocht naar een juiste modus voor dit gebied dat in transitie is; dat is gelukt. De werkteamleden van het KVO-U zien het nut en de noodzaak om mee te groeien en samen te werken aan een schoon, heel en veilig gebied. Zo hopen we meer meetings te organiseren voor de ondernemers, trainingen aan te bieden, schouwen te lopen, et cetera. Er is op het ogenblik een hoop energie binnen de werkgroep om door te pakken in het gebied, wat leuk werken is”, aldus Maarten Duijn.

Gecertificeerd

Kiwa heeft de aanpak in Amstel III gecertificeerd. Daarmee is het certificaat KVO-uitgaansgebied (KVO-U) behaald. Naast het certificaat, ontvangt het gebied van het CCV de 1e veiligheidsster. Elke 3 jaar volgt een toets en wordt bepaald of het uitgaansgebied in aanmerking komt voor de volgende ster. Na 5 sterren volgt de gouden ster.