Ga niet in op fout geld

Als ondernemer ervaart u door Corona wellicht financiële problemen. Criminelen maken hier gebruik van en bieden ondernemers in nood een ‘reddingsplan’ met snel contant geld. Dit lijkt aantrekkelijk, maar je loopt een groot risico als er vervolgens illegale activiteiten bij jou plaatsvinden.

De contante geldstromen maken het namelijk mogelijk om geld wit te wassen en bijvoorbeeld drugshandel of illegaal gokken te faciliteren. Op dat moment kun jij als ondernemer strafrechtelijk aansprakelijk worden gesteld en kan je pand worden gesloten. Ook deinzen criminelen niet terug voor bedreiging en geweld. Eenmaal in de greep van een crimineel, kom je er bijna niet van verlost.

Vertrouw je het niet? Kom in actie!

Ben je benaderd door investeerders die je niet vertrouwd of waar je je twijfels bij hebt? Of ken je iemand in je omgeving die is benaderd? Denk 2 keer na bij verdachte situaties en ga in gesprek over welke actie je kunt ondernemen.

  • Neem contact op met jouw financieel adviseur en check of de investeerder goede bedoelingen heeft.
  • Meld foute investeerders bij de politie. Bel met 0900 8844. Of neem contact op met je eigen wijkagent.
  • Melden kan ook anoniem via het formulier op Meld Misdaad Anoniemof telefonisch: 0800 7000.

Maak gebruik van overheidssteun

De economische en maatschappelijke gevolgen van het coronavirus zijn in Nederland voor iedereen voelbaar. Daarom is er een steun- en herstelpakket met tijdelijke financiële regelingen.