Nieuwsbrief PVO-AA oktober 2022

Week van de Veiligheid 2022: gedigitaliseerde criminaliteit

Maandag 10 oktober begint de Week van de Veiligheid, editie 2022. In deze jaarlijks terugkerende week staat de veiligheid in de directe omgeving van mensen centraal. In de Week van de Veiligheid wordt steeds aan een specifiek onderwerp extra aandacht gegeven. Dit jaar is dat gedigitaliseerde criminaliteit, ook wel cybercrime genoemd. Voorbeelden van vormen van cybercrime zijn: phishing, hacking, ransomware, CEO-fraude of WhatsApp-fraude. Een op de vijf ondernemers heeft inmiddels te maken gehad met een of andere vorm van cybercrime. Het kan ook jou overkomen en wat doe je dan?

Hackhelpdesk

De Hackhelpdesk biedt hulp bij cybercrime voor ondernemers. Bij de Hackhelpdesk kun je terecht voor eerste hulp bij cybercrime voor ondernemers. Bekijk in het filmpje wat de Hackhelpdesk voor jou kan doen. Of kijk direct op de website hackhelpdesk.nl.

Kabinet presenteert nieuwe cybersecuritystrategie

Vandaag heeft het kabinet de nieuwe Nederlandse cybersecuritystrategie 2022-2028 gepresenteerd. Bij de strategie hoort ook een actieplan met concrete acties om Nederland digitaal veiliger te maken. De strategie is tot stand gekomen met een brede betrokkenheid van veel publieke, private en maatschappelijke organisaties, en in het bijzonder met de Cyber Security Raad, en bouwt voort op eerdere kabinetsbrede cybersecuritystrategieën uit 2011, 2013 en 2018. Voor de totstandkoming en implementatie van de strategie werken alle ministe­ries samen, ook met publieke en private partners. Lees hier meer over de nieuwe strategie.

Gratis online Security Awareness event van NFIR

Dinsdag 11 oktober organiseert Nederlands Forensisch Incident Response (NFIR B.V.) in samenwerking met Awaretrain een gratis online Security Awareness event. Dit event kan gratis worden bijgewoond. Het thema van dit event in de Week van de Veiligheid is: Hoe kun je de Security Awareness écht verhogen binnen jouw organisatie?

Tijdens dit event van 11 oktober geeft NFIR praktische tips en adviezen om de Security Awareness binnen een organisatie effectief te verhogen. Daarnaast zal een Ethical Hacker een exclusieve inkijk geven in een Social Engineering project. Het event wordt afgesloten met een interactieve kennissessie waar je kans maakt op één van de 3 mooie security prijzen met een waarde van € 1200,- per stuk!

– Datum en tijd: 11 oktober van 10:30 tot ca. 12:00 uur
– Moet ik mij vooraf registreren? Dat is niet nodig. Op de dag zelf kunt je direct deelnemen aan het Microsoft Teams live event
– Deelname is kosteloos en anoniem

Het volledige programma, de sprekers en de link naar het live event treft je op de website van NFIR: https://lnkd.in/eHZNza4Z.