Pand in Amstelveen gesloten na vondst hennepkwekerij

Burgemeester Tjapko Poppens van Amstelveen heeft op 8 december voor een periode van drie maanden een pand aan de Maarten Lutherweg gesloten. De sluiting kwam nadat de politie een hennepkwekerij heeft aangetroffen met circa zevenhonderd plantjes. De woning was onbewoond, er was sprake van stroomdiefstal. Het pand is ontruimd.

De burgemeester op Amstelveen.nl: “Met de sluiting wil de gemeente criminaliteit en overlast voor de buurt tegengaan en voorkomen dat de woning opnieuw voor illegale activiteiten worden gebruikt. In Amstelveen willen we geen handel in drugs. Daarom is de woning per direct gesloten. Daarbij willen we met de huidige krapte op de woningmarkt dat woningen gebruikt worden om in te wonen.”

Gemeente Amstelveen en de andere Amstelland-gemeenten werken nauw samen met de politie en het Regionaal Expertise Centrum Amsterdam-Amstelland (RIEC-AA) bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit, zoals handel en productie van drugs, illegale prostitutie en mensenhandel. Platform Veilig Ondernemen Amsterdam-Amstelland is het startpunt voor Publiek-Private Samenwerking in de bestrijding van (georganiseerde) misdaad en ondermijning in de zes gemeenten die samen de regio Amsterdam-Amstelland vormen: Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Heeft u signalen of een vermoeden van een productielocatie van drugs, meld het bij de politie via 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.