Seminar Cybercrime met Brenno de Winter

Platform Veilig Ondernemen Amsterdam – Amstelland, het CCV, MKB-Amsterdam, VEBAN en Westpoort Ondernemers hebben 24 november 2020 het tweede deel van de Masterclass Cybercrime georganiseerd met Brenno de Winter. De titel van deze masterclass:  Hoe kwetsbaar ben je als MKB ondernemer als het echt misgaat?!

Voor veel ondernemers blijft de ICT een ondoordringbare jungle met een veelvoud aan systemen. Vaak is het op orde krijgen van de systemen en de bijbehorende beveiliging eenvoudiger gezegd dan gedaan. Welke stappen moet je zetten om tenminste tot een beheersbare omgeving te komen, wat kunnen we leren van de fouten van anderen en wat moet je doen als het onverhoopt toch misgaat?

Expert Brenno de Winter gaf concrete adviezen en zette je aan het denken over ICT. Met zijn onderzoek naar meer dan 2.000 datalekken heeft hij een scherp beeld bij de problemen die op bedrijven afkomen. Zijn directe, confronterende en humorvolle manier van presenteren helpt bij het begrijpen van de problematiek.

Hoe kwetsbaar ben je als MKB ondernemer als het echt misgaat?! In de masterclass kwamen onderstaande onderwerpen aan bod:

  • Hoe zaken kunnen misgaan
  • Hoe je een risico inschatting kunt maken
  • Het rapport over de schade van e-mail
  • Omgaan met ellende als het echt misgaat
  • Stappen om te zetten om beter in control te blijven.

Brenno de Winter is onderzoeksjournalist en al meer dan 30 jaar actief in de ICT beveiliging. Hij is veelgevraagd als expert, spreker en kritisch geluid. Bekijk de Masterclass Cybercrime van MKB Amsterdam online terug.