Vacature: Adviseur Platform Veilig Ondernemen Amsterdam-Amstelland

Heb jij ervaring met samenwerkingsprojecten op het gebied van veiligheid? Ben je in je element als spin in het web op de rand van het publieke en private domein en vind je het leuk om actief een verschil te maken door het uitvoeren van diverse projecten? Dan zoeken wij jou!

Wat doet Platform Veilig Ondernemen?

In Platform Veilig Ondernemen (PVO) werken politie, justitie, gemeenten, brancheorganisaties en ondernemers samen aan de oplossing van veiligheidsproblemen. PVO maakt zich sterk voor actuele thema’s die te maken hebben met de veiligheid van ondernemers en hun personeel, zoals ondermijnende criminaliteit (fraude, witwassen etc.), cybercrime en veelvoorkomende criminaliteit, zoals winkeldiefstal, agressie en overvallen. De inzet van PVO wordt bepaald op basis van behoefte. Als het nodig is kunnen de thema’s worden uitgebreid of kan er juist worden ingezet op specifieke gebieden, zoals bedrijventerreinen, winkelgebieden, buitengebieden en jachthavens. Het uiteindelijke doel van PVO is via preventie te zorgen voor een veilige omgeving voor ondernemers, personeel én klanten.

Hoe is PVO georganiseerd?

PVO Amsterdam-Amstelland is onderdeel van een landelijk dekkend netwerk van PVO’s. De PVO-regio’s lopen gelijk met de 10 regionale eenheden van de Nationale Politie. PVO Amsterdam-Amstelland is voor de bedrijfsvoering ondergebracht bij het CCV. Het gebied beslaat naast onze mooie en dynamische hoofdstad de Amstelland gemeenten die gekenmerkt worden door ondernemen en recreëren.

Wat ga je doen?

Jij start en begeleidt lokale projecten om de veiligheid in onder meer winkelcentra en op horecapleinen en bedrijventerreinen te vergroten. Je biedt procesbegeleiding bij lokale publiek-private samenwerking, organiseert bijeenkomsten, trainingen en voorlichtingen. Hierin ben je proactief: je benadert lokale partijen om een eventuele hulpvraag op te halen op het gebied van veilig ondernemen en biedt passende ondersteuning en advies aan.

Daarnaast sta je vooraan bij het toepassen van nieuwe instrumenten en aanpakken die bijdragen aan de weerbaarheid van ondernemers. Je helpt ondernemers met alle veiligheidsrisico’s, waarbij het zwaartepunt voor jou ligt op de aanpak van veelvoorkomende, cyber- en ondermijnende criminaliteit.

Binnen het team PVO Amsterdam-Amstelland is elk lid expert op het gebied van een of meerdere thema’s, of ontwikkelt zich daar naartoe. Dit betekent dat je op dit thema voorop gaat lopen: een plan van aanpak ontwikkelt, het ondersteuningsaanbod bepaalt en kennis en innovatie van buiten naar binnen brengt en toepast. Dit allemaal in samenwerking met je collega’s van de PVO-organisatie.

Wat neem je mee?

Je hebt tenminste hbo werk- en denkniveau en aantoonbare ervaring met procesondersteuning op het gebied van veiligheid. Je bent ervaren in het politiek/bestuurlijke speelveld en een ondernemende en verbindende adviseur die de taal van ondernemers en ambtenaren spreekt. In de uitdagende context van publiek-private samenwerking weet je verschillende partijen met hun eigen rollen en belangen op één lijn te krijgen om gezamenlijk aan de slag te gaan met waar het allemaal om draait: samen veilig en toekomstbestendig ondernemen. Daarin ben je resultaat gedreven.

Je kunt tactisch denken en opereren, maar vindt het vooral ook leuk om zelf aan de slag te gaan met diverse projecten binnen het veiligheidsdomein. Je kent het veiligheidsdomein en de uitdagingen waar ondernemers mee te maken hebben en weet deze te vertalen naar een passend ondersteuningsaanbod.

Je kunt een bijdrage leveren aan concrete producten en diensten van PVO Amsterdam-Amstelland en weet deze onder zowel bij ondernemers als overheidspartijen onder de aandacht te brengen. Je kunt bijeenkomsten organiseren en presentaties geven over PVO. Daarnaast ben je in staat concrete (project-) plannen op te stellen en uit te voeren. Je rapporteert hierover aan de manager van het platform en de andere adviseurs met wie je een hecht team vormt. Je bent in staat om in teamverband te werken, waarbij tegelijkertijd een grote mate van zelfstandigheid en een proactieve houding wordt verwacht.

Je bent een echte netwerker die verschillende partners aan elkaar weet te verbinden. Je begrijpt dat ondernemers geen 9-5 mentaliteit hebben en bent daarom zelf ook flexibel in je werktijden. Je hebt binding met of bent woonachtig in de regio Amsterdam-Amstelland en weet wat er speelt.

Wat bieden wij?

  • Een gevarieerde functie voor 32-36 uur per week.
  • Een marktconform salaris van maximaal €5.343,27 (schaal 11 CAO Rijk, afhankelijk van kennis en ervaring) en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Regeling voor het inrichten van een thuiswerkplek.
  • Goede arbeidsvoorwaarden zoals vastgelegd in het CCV-arbeidsreglement.
  • Gebruik van een leaseauto behoort tot de mogelijkheden voor deze functie.

Solliciteren?

Ben je enthousiast? Solliciteer dan door je motivatie met CV te mailen naar: werving@hetccv.nl o.v.v. adviseur Platform Veilig Ondernemen Amsterdam-Amstelland. Een Verklaring Omtrent het Gedrag maakt onderdeel uit van de procedure.

Wil je meer weten? Kijk dan ophetccv.nl of bel met Hester Diemer, manager PVO Amsterdam-Amstelland: 06-83632865.

De vacature staat gelijktijdig in- en extern uit. Bij gelijke geschiktheid, hebben interne kandidaten voorrang.